Limburgse streekdialectband twee jaar gevolgd door Eindhovense filmmaker

Eindhoven, 25 november 2023 – Eindhovense filmmaker Michael van den Bogert (viral words) heeft Limburgse streekdialectband Opgeschaoren Troubadours sinds 2021 gevolgd en zijn bevindingen vastgelegd in de documentaire ‘ICH DRUIM DOOR’.

Bioscooppremière

De documentaire is op zaterdag 25 november in première gegaan in bioscoop Natlab te Eindhoven. Ondanks het feit dat deze Limburgse shortdocu binnen de Noord-Brabantse grenzen werd gelanceerd, reisden tientallen fans van de band en geïnteresseerden af naar Eindhoven om de film voor het eerst te zien op het witte doek.

Inspiratie voor creatieven die aarzelen

“Ik heb de Opgeschaoren Troubadours leren kennen in het creatieve circuit. Vanaf de zijlijn heb ik meegemaakt hoe zij zich in een rap tempo ontwikkelden. Van jongens met nul komma nul podiumervaring tot een volledige band die meedoet in het Limburgse muzieklandschap”, laat van den Bogert weten, die de band heeft overtuigd om dit snel ontwikkelende verhaal vast te leggen.

Olaf Bus, frontman van de band moest nog even wennen aan het idee. “Het voelt vreemd om op de voet te worden gevolgd door een camera. Maar het resultaat maakt mijzelf en de band enorm trots. Ik hoop dat het een inspiratiebron is voor creatieven die nog aarzelen om hun dromen om te zetten in concrete acties”, zegt Bus.

‘ICH DRUIM DOOR’ verschijnt op donderdag 30 november om 19:00 uur op het YouTubekanaal van Opgeschaoren Troubadours.

0 comments